Naar content
#foodbattle
cordaid

#foodbattle

blog

Voedsel is schaars en in Oeganda zelfs van levensbelang. Cordaid heeft daarom met de hulp van de Postcode Loterij een oogstbewaarzak ontwikkeld, waarin de boerinnen in Oeganda beter hun oogst kunnen bewaren. In Nederland gaan we niet zo bewust om met eten en is er sprake van veel voedselverspilling.

Om Nederland bewuster te maken van voedselverspilling daagden Brenda Kookt, Francesca Kookt, Lekker & Simpel en Libelle hun volgers uit om mee te doen met de Foodbattle. De uitdaging: een heerlijke maaltijd met restjes maken en deze delen op hun social media. De publishers trapten de battle af met een toegankelijke receptvideo, die zowel is verspreid op hun blog als op social media. Hierin roepen zij op om deel te nemen. En als klap op de vuurpijl mocht de winnaar van de #foodbattle creatief koken met een van de RTL TV-koks. Daarnaast was Francesca Kookt, die vaker met restjes kookt, samen met Alexandra van Cordaid nog te zien in Koffietijd tijdens Wereldvoedseldag om voedselverspilling te bespreken.

uitdaging

Nederland bewust maken van voedselverspilling en aansporen om vaker met restjes te koken.

aanpak

Publishers dagen volgers uit (via video's, artikelen en Instagram) om deel te nemen aan de Foodbattle: het maken van een heerlijke maaltijd met restjes om deze vervolgens te delen op social media. De winnende fan mag creatief koken met een RTL TV-kok.

highlights

Er zijn 3.448 acties uitgevoerd door volgers op Instagram, Lekker en Simpel bereikte bijna 49k volgers met hun video op Instagram en het effect was direct zichtbaar in de reacties van volgers.

publishers

sponsored stories

instagram posts

instagram stories

video's

highlights

reacties van volgers

samenwerken

Interesse in een samenwerking? Neem direct contact met ons op of laat het weten aan jouw contactpersoon bij Adfactor. 

hoe je ons kunt bereiken

parkeren
Je kan overal in de buurt betaald parkeren.

Wij raden gasten aan om te parkeren in de parkeergarage Mauritskade Parking
route

plan je route naar ad alliance den haag (adfactor)

contactformulier