Naar content
Influencers beschrijven
hotspots in Rotterdam

Influencers beschrijven

blog

‘Lonely Planet’s Best in Travel benoemde Rotterdam tot één van de topsteden van de wereld om in 2016 te bezoeken; een uitgelezen gelegenheid voor Rotterdam Info om mensen te verleiden tot een bezoek aan de stad. Zes lifestyle-influencers zetten hun eigen favoriete hotspots op het gebied van shopping, food, kunst en cultuur op een rijtje.

Rotterdam Partners zet zich met diverse campagnes in voor de promotie van Rotterdam als een must visit city. De uitspraak van Lonely Planet was een eersteklas aanleiding voor een dergelijke campagne. Doelstelling van de campagne was om mensen te inspireren en verleiden tot een stedentrip of dagje weg naar deze stad. Om dit te bereiken lieten we zien hoe gevarieerd Rotterdam is met voor elk wat wils op het gebied van shoppen, food en kunst & cultuur.

aanpak

Voor de campagne werkten we samen met zes influencers uit ons travel & lifestyle segment. Elk van hen werd uitgenodigd om een artikel te schrijven met persoonlijke tips, zodat ieder artikel een eigen, authentieke insteek had. De content werd hierdoor zeer verrassend met soms zelfs tips over plekjes die inwoners van Rotterdam zelf nog niet eens bleken te kennen. Moderne Hippies zette bijvoorbeeld enkele ‘underground’-tips op het gebied van kunst en cultuur onder elkaar, Oh My Foodness beschreef haar favoriete food hotspots en Enfait somde de elf beste winkels van Rotterdam op. De artikelen werden verspreid via social media. Daarnaast is de content opgenomen op Rotterdam.info, zodat de tips van de influencers ook daar te lezen zijn. 

De artikelen werden vaak gelezen en hebben tot extra verkeer naar Rotterdam.info geleid. Uit het enthousiasme van de reacties op de artikelen bleek dat de tips meer dan welkom waren, juist doordat deze anders waren dan de standaard lijstjes van bezienswaardigheden. Dat laat zien hoe authentieke sponsored stories kunnen bijdragen aan succesvolle destination marketing. Influencers laten schrijven over hun eigen favoriete tips zorgt voor veelzijdige, unieke content die echt wat toevoegt aan de bestaande informatie voor toeristen.

sponsored story van De groene meisjes

sponsored story van De groene meisjes

enthousiaste reacties op het artikel

enthousiaste reacties op het artikel

hoe je ons kunt bereiken

parkeren
Je kan overal in de buurt betaald parkeren.

Wij raden gasten aan om te parkeren in de parkeergarage Mauritskade Parking
route

plan je route naar ad alliance den haag / adfactor

contactformulier