Naar content
Nederlander besteedt €120,- aan kerstdiner
persbericht

Nederlander besteedt €120,- aan kerstdiner

blog

Den Haag, 6 december 2018 - Nederland viert de Kerst het liefst traditioneel met een uitgebreid diner dat bestaat uit meerdere gangen. Vegetarische trends gaan overboord en er wordt ‘gewoon’ vlees en vis geserveerd. Voor het feestmaal betaalt men gemiddeld €120,- en de voorkeur gaat uit naar een diner gezellig thuis met een grote groep van 9 familieleden of vrienden. Dit en meer blijkt uit een steekproef die onlangs is uitgevoerd door Foodlab onder 3.700 boodschappers (vrouw 20-49). Foodlab (onderdeel van Adfactor) vertegenwoordigt de bekendste food influencers van Nederland, waaronder populaire blogs als Lekkerensimpel.com, Leukerecepten.nl en Uitpaulineskeuken.nl.

Wat blijkt nog meer?
Op de avond schuiven er gemiddeld 6 à 10 tafelgasten aan en de meerderheid probeert het liefst een nieuw recept. Er wordt rekening gehouden met gezonde ingrediënten, maar er wordt niet gedieet. 73% van de respondenten vindt het leuk om producten die speciaal voor Kerst in de winkel liggen te kopen en die speciale producten zijn met name populair onder de grotere gezelschappen (>10 personen). Voor feestelijke inspiratie zoeken de respondenten online én offline. Online zijn de foodblogs het meest populair (73,4%) en offline worden vooral kookboeken geraadpleegd (76,7%). Het kan zijn dat de gasten gedurende de avond even zonder gastvrouw/heer zitten, want bijna de helft duikt meer dan 2 uur de keuken in om het feestmaal te bereiden. Foodlab (onderdeel van Adfactor) vertegenwoordigt de bekendste food influencers van Nederland, waaronder populaire blogs als Lekkerensimpel.com, Leukerecepten.nl en Uitpaulineskeuken.nl. Foodlab bereikt hiermee volgens onafhankelijk bereiksonderzoek 3,5 miljoen boodschappers, overwegend in de doelgroep vrouw 20-49. Op social media worden deze influencers gevolgd door 1,3 miljoen volgers. Nadine Duijndam, verantwoordelijk voor Adfactor Insights: “Opvallend was het aantal respondenten en hoe snel en enthousiast zij reageerden. Binnen een week hebben meer dan 3.700 respondenten de enquête ingevuld.”

Over het onderzoek 
Om in kaart te brengen hoe deze consumenten het liefst de Kerst vieren, werd een enquête bestaande uit 27 vragen samengesteld. De vragen gaan bijvoorbeeld over het budget, de gerechten, producten, dieetwensen, tijdsbesteding en hoe men zich het liefste laat inspireren. Via de beschikbare (social) kanalen van de influencers werden de respondenten geworven. Ook werd de eigen fanbase bestaande uit 25.000 fans geraadpleegd. De verkregen data biedt merken in de food- en retailbranche interessante inzichten over het koop- én kookgedrag van de Nederlandse boodschapper.
 
Smaakt dit naar meer en benieuwd naar alle insights? Vraag het rapport aan.
 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Over Adfactor
Adfactor (40 medewerkers) is specialist in content marketing. Al sinds 2005 verbinden wij merken aan influencers en publishers. De content die we plaatsen past bij het merk en de interesses van de doelgroep. We bedenken nieuwe content concepten, maar ook concepten die inhaken op bestaande campagnes. We beschikken over een enorm netwerk aan content creators verspreid over allerlei thema’s en doelgroepen, van food en lifestyle tot business en entertainment. Ons team bestaat uit gepassioneerde adviseurs en projectmanagers met een goed gevoel voor aansprekende, relevante content en de juiste match tussen merk en influencers. Al 10 jaar op rij zijn wij uitgeroepen tot het beste digitale netwerk in het Adformatie Kerstrapport. Sinds 2017 is Adfactor onderdeel van RTL.
 
Download persbericht in Word
Download header beeld
Download logo Adfactor

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Phileas Fox: 06-26136749, phileas.fox@adfactor.nl
 

hoe je ons kunt bereiken

parkeren
Je kan overal in de buurt betaald parkeren.

Wij raden gasten aan om te parkeren in de parkeergarage Mauritskade Parking
route

plan je route naar ad alliance den haag (adfactor)

contactformulier